sâmbătă, 12 aprilie 2014

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni in straturi - imagine 1 mare


Ingrediente
  • -500 gm capsuni proaspete
  • -3 pachetele de jeleu de capsuni
  • Pentru baza de biscuiti
  • -250 gm biscuit simpli
  • -100 gm unt
  • -60 gm zahar
  • -90ml( 9 linguri) apa rece
  • Pentru crema
  • -2 linguri de gelatina granulata
  • -340gm smantana Nestle( 2 cutii)
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -150ml frisca
  • -2 albusuri
  • -50 gm zahar pudra


Mod de preparare
Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.


Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.


Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.


Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.


Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.


Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.


Se lasa deoparte sa se raceasca.


Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de lalamaie si portocala.


Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.


Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Prajitura cu capsuni in straturi - imagine 1 mare

Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.


Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.

Prajitura cu capsuni in straturi - imagine 1 mare
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.


Se feliaza dupa dorinta.

Prajitura cu capsuni in straturi - imagine 1 mare
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate