Ingrediente
- -500 gm capsuni proaspete
- -3 pachetele de jeleu de capsuni
- Pentru baza de biscuiti
- -250 gm biscuit simpli
- -100 gm unt
- -60 gm zahar
- -90ml( 9 linguri) apa rece
- Pentru crema
- -2 linguri de gelatina granulata
- -340gm smantana Nestle( 2 cutii)
- -coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
- -coaja rasa de la o portocala
- -150ml frisca
- -2 albusuri
- -50 gm zahar pudra
Mod de preparare
Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.
Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.
Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.
Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.
Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.
Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de lalamaie si portocala.
Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Se feliaza dupa dorinta.
Pofta buna!
Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.
Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.
Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.
Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.
Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de lalamaie si portocala.
Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Se feliaza dupa dorinta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu