Ingrediente (pentru 4 pizza mari cu diametrul 32)
pentru aluat:
1 kg faina
500 ml apa
14 gr drojdie uscata
5 linguri ulei de masline
1 lingura zahar
1 lingura sare
pentru umplutura:
400 gr sunca presata
400 gr muschi file
400 gr cascaval
100 gr ciuperci
1 ardei gras mare
100 gr sos pizza
Mod de preparare
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline. Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .
Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.
Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .
Ungem tava cu putin ulei de masline ...
Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Impartim aluatul in patru. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.
Si apoi folosim o pensula pentru a unge toata suprafata blatului cu sos pentru pizza
Taiem subtiri feliile de sunca presata si muschi file, ardeii ii taiem rondele, ciupercile feliute Impartim in patru si le asezam pe toata suprafata blatului.
Asadar la fiecare pizza o sa punem aproximativ 100 gr sunca presata, 100 gr muschi file, 100 gr cascaval, 25 gr ciuperci, un sfert de ardei si 25 gr sos pizza .
Asadar la fiecare pizza o sa punem aproximativ 100 gr sunca presata, 100 gr muschi file, 100 gr cascaval, 25 gr ciuperci, un sfert de ardei si 25 gr sos pizza .
Deasupra radem cascavalul pe razatoarea mare si bagam la cuptor .
O puteti coace si in cuptorul de aragaz, preincalzit apoi la temperatura medie .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu