sâmbătă, 12 aprilie 2014

Prajitura IULIANA

Aceasta reteta este pur si simplu minunata multumesc retete-carmen.com pentru ea :)... sper sa va placa si voua :*
2 Prajitura Iuliana


Ingrediente foi cu miere pentru Prajitura Iuliana
- 1 ou
- 140 gr zahar
- 2 linguri miere de albine
- 50 ml ulei
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- aprox.300 gr faina
- 3 linguri de lapte
Ingrediente foi de dobos la Prajitura Iuliana
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1/2 praf de copt
Ingrediente crema la Prajitura Iuliana
- 3 oua
- 1 pahar de zahar
- 100 ml lapte
- 100 gr nuca de cocos
- 1 lingura de cacao
- 2 prafuri de vanilie
- 300 gr unt
Preparare foi cu miere de albine la Prajitura Iuliana
Oul, zaharul, mierea , uleiul , laptele si bicarbonatul se amesteca impreuna si se fierb pe baie de aburi pana se umfla . Se ia deoparte si se adauga faina . Se amesteca bine, se face un aluat care se imparte in doua . Se coc 2 foi pe dosul tavii .
Foi cu miere de albine la Prajitura Iuliana
Foi cu miere de albine la Prajitura Iuliana
Preparare foi de dobos la Prajitura Iuliana
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile . La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in doua si se coc 2 foi in aceeasi tava pe care ati copt foile cu miere .
preparare crema la Prajitura Iuliana
preparare crema la Prajitura Iuliana
Preparare crema la Prajitura Iuliana
Cele 3 oua intregi  se bat cu zaharul, vanilia si laptele si se fierb pe aburi pana se ingroasa compozitia . Apoi se lasa sa se raceasca . Rece se amesteca cu untul frecat spuma . Din crema se opreste 3/4 in care se adauga o lingura de cacao . In celelalte 2 parti se adauga nuca de cocos.
Asamblare Prajitura Iuliana
O foaie cu miere, jumatate din crema de cocos .
Asamblare Prajitura Iuliana pasul 1
Asamblare Prajitura Iuliana pasul 1
Urmeaza o foaie de dobos si crema de cacao .
Asamblare Prajitura Iuliana pasul 2
Asamblare Prajitura Iuliana pasul 2
Apoi se pune cea de-a doua foaie de dobos, cealalta parte de crema de cocos si ultima asezata este foaia de miere de albine . Deasupra se face glazura de ciocolata sau pur si simplu turnati ciocolata topita . Peste ciocolata presarati nuca de cocos .
Prajitura Iuliana
Prajitura Iuliana
2 Prajitura Iuliana
2 Prajitura Iuliana
Lasati prajitura pana a doua zi sa se inmoaie foile cu miere de albine.

Pofta bunaaa!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate