Ingrediente foi cu miere pentru Prajitura Iuliana
- 1 ou
- 140 gr zahar
- 2 linguri miere de albine
- 50 ml ulei
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- aprox.300 gr faina
- 3 linguri de lapte
- 1 ou
- 140 gr zahar
- 2 linguri miere de albine
- 50 ml ulei
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- aprox.300 gr faina
- 3 linguri de lapte
Ingrediente foi de dobos la Prajitura Iuliana
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1/2 praf de copt
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1/2 praf de copt
Ingrediente crema la Prajitura Iuliana
- 3 oua
- 1 pahar de zahar
- 100 ml lapte
- 100 gr nuca de cocos
- 1 lingura de cacao
- 2 prafuri de vanilie
- 300 gr unt
- 3 oua
- 1 pahar de zahar
- 100 ml lapte
- 100 gr nuca de cocos
- 1 lingura de cacao
- 2 prafuri de vanilie
- 300 gr unt
Preparare foi cu miere de albine la Prajitura Iuliana
Oul, zaharul, mierea , uleiul , laptele si bicarbonatul se amesteca impreuna si se fierb pe baie de aburi pana se umfla . Se ia deoparte si se adauga faina . Se amesteca bine, se face un aluat care se imparte in doua . Se coc 2 foi pe dosul tavii .
Oul, zaharul, mierea , uleiul , laptele si bicarbonatul se amesteca impreuna si se fierb pe baie de aburi pana se umfla . Se ia deoparte si se adauga faina . Se amesteca bine, se face un aluat care se imparte in doua . Se coc 2 foi pe dosul tavii .
Preparare foi de dobos la Prajitura Iuliana
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile . La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in doua si se coc 2 foi in aceeasi tava pe care ati copt foile cu miere .
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile . La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in doua si se coc 2 foi in aceeasi tava pe care ati copt foile cu miere .
Preparare crema la Prajitura Iuliana
Cele 3 oua intregi se bat cu zaharul, vanilia si laptele si se fierb pe aburi pana se ingroasa compozitia . Apoi se lasa sa se raceasca . Rece se amesteca cu untul frecat spuma . Din crema se opreste 3/4 in care se adauga o lingura de cacao . In celelalte 2 parti se adauga nuca de cocos.
Cele 3 oua intregi se bat cu zaharul, vanilia si laptele si se fierb pe aburi pana se ingroasa compozitia . Apoi se lasa sa se raceasca . Rece se amesteca cu untul frecat spuma . Din crema se opreste 3/4 in care se adauga o lingura de cacao . In celelalte 2 parti se adauga nuca de cocos.
Asamblare Prajitura Iuliana
O foaie cu miere, jumatate din crema de cocos .
O foaie cu miere, jumatate din crema de cocos .
Urmeaza o foaie de dobos si crema de cacao .
Apoi se pune cea de-a doua foaie de dobos, cealalta parte de crema de cocos si ultima asezata este foaia de miere de albine . Deasupra se face glazura de ciocolata sau pur si simplu turnati ciocolata topita . Peste ciocolata presarati nuca de cocos .
Lasati prajitura pana a doua zi sa se inmoaie foile cu miere de albine.
Pofta bunaaa!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu