Un tort exceptional de bun, cremos si ciocolatos, un tort care merita incercat!
Ingrediente:
pentru blat:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf copt
pentru crema de ciocolata amaruie:
200 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
1 plic gelatina
pentru crema de ciocolata cu lapte:
200 gr ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
pentru crema de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba
100 ml frisca lichida
200 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
pentru decor:
100 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare
Pregatim mai intai blatul. Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile (28 cm diametrul) si dam la cuptor.
Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece pana se intareste usor.
Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata cu lapte rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata cu lapte calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata amaruie. Dam la rece pana se intareste usor.
Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Foarte mare atentie caci ciocolata alba este mai pretentioasa.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata alba calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata cu lapte. Dam la rece tortul, de preferat peste noapte sau macar doua trei ore.
Scoatem inelul din jurul tortului si decoram cu aschii de ciocolata .Aschiile de ciocolata le-am facut cu ajutorul unui curatitor de legume.
Taiem cu un cutit bine ascutit si inainte de fiecare felie spalati cutitul si il treceti prin jet de apa fierbinte.
Si dupa aceesi reteta am facut doua minitortulete cu o alta ocazie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu