miercuri, 9 aprilie 2014

Prajitura frageda cu mere



Ingrediente: (pentru 24 bucati)


2 kg mere 250 gr unt sau margarina 600 gr faina 3 oua 100 gr zahar pudra zahar tos dupa gust 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara 

Mod de preparare:

Se topesc 200 gr unt sau margarina si se amesteca cu faina pana se omogenizeaza.

Se adauga cele trei oua si se incorporeaza in compozitie apoi adaugam praful de copt.


Framantam cu mana pana obtinem un aluat moale si nelipicios pe care il dam pentru o ora la rece.



Curatam merele, le radem si adaugam zahar dupa gust si o lingurita
scortisoara si le amestecam cu 50 gr margarina topita. Eu m-am grabit si am uitat sa le calesc,ceea ce a influentat putin aspectul.
Scoatem aluatul de la rece si intindem trei foi de marimea tavii. Captusim tava cu hartie de copt si intindem prima foaie in tava  (dimensiuni tava 25*35)Adaugam deasupra jumatate din cantitatea de mere.
Apoi adaugam cealalta foaie, iarasi mere si din nou foaie.

Se coace la foc potrivit aproximativ 40 minute.


Se lasa sa se raceasca , se taie bucati, se decoreaza cu 
batoane de scortisoara si se poate servi. E delicioasa si foarte frageda.



Pofta buna sa aveti !!! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate