Ingrediente
- Blatul:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 3 linguri cacao
- 1 varf de cutit sare,
- 2 picaturi de zeama de lamaie
- 100 g faina
- 2 linguri ulei
- 2 linguri smantana
- 2 linguri apa
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- Crema:
- 1 pachet unt
- 350 g finetti
- 1 plic Ness (3 in 1 original)
- esenta de lamaie
- Glazura:
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri apa
- 30 g unt sau margarina
- esenta de rom
Mod de preparare
Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de lamaie si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie,unsa cuunt, cu faina. Dau tava la cuptorul incins pentru 10 minute la foc mare si inca 10 minute la foc mic(incerc blatul cu o scobitoare)
Crema: Omogenizez compozitia obtinuta din unt,finetti,ness si esenta.Intind crema peste blatul racit.
Glazura: incorporez ingredientele, asez vasul pe baie de abur sau pe flacara amestecad mereu sa nu se arda.Dupa ce s-a topit zaharul, iau de pe flacara, las sa se raceasca putin si intind peste crema. Ornez cu bomboane, nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Crema: Omogenizez compozitia obtinuta din unt,finetti,ness si esenta.Intind crema peste blatul racit.
Glazura: incorporez ingredientele, asez vasul pe baie de abur sau pe flacara amestecad mereu sa nu se arda.Dupa ce s-a topit zaharul, iau de pe flacara, las sa se raceasca putin si intind peste crema. Ornez cu bomboane, nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu