sâmbătă, 12 aprilie 2014

Poale in brau

Poale in brau - imagine 1 mare


Ingrediente
  • Aluatul:
  • 650 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 50 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita jumate de drojdie
  • un plic zahar vanilat
  • coaja unei lamai
  • 100 ml apa
  • 100 m lapte
  • Umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingura faina
  • 50 g stafide
  • Siropul:
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat la final


Mod de preparare
Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte. 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata.


Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Pentru crema:


Incorporam branza,faina,esenta,scortisoara,zaharul vanilat,oul.


Siropul il obtinem prin fierberea apei cu zaharul,esenta si zaharul vanilat.


Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in doua parti egale. Pe o planseta intindem aluatul pe care il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asezam cate o lingurita de compozitie de branza si cateva stafide. Impachetam placintele sub forma de plic, le asezam pe tava unsa,le ungem cu albus batut spuma. Lasam sa mai creasca 20 minute,dupa care la dam la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedam si cu celalalt aluat.Dupa ce scoatem tava din cuptor, insiropam cu un penson fiecare placinta pe ambele parti. Lasam sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudram.
Poale in brau - imagine 1 marePoale in brau - imagine 1 mare

Poale in brau - imagine 1 mare
 
Poale in brau - imagine 1 mare


Poale in brau - imagine 1 mare
 Pofta bunaaa!!! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate