joi, 17 aprilie 2014

Inghetata de capsuni


Ingrediente

500 gr capsuni
400 gr iaurt
100 ml frisca
6 linguri miere
1 lingura zeama lamaie

Mod de preparare

Scoatem coditele capsunelor si le mixam la robot sau blender . 

Adaugam iaurtul. 

Batem frisca apoi o adaugam la compozitia de capsuni si iaurt.
Punem apoi si mierea de albine. Cantitatea de miere poate fi variabila in functie de cat de dulci sunt capsunile, cat de dulce e frisca (unele marci au zahar inclus unele nu) , ce tip e mierea ( a mea a fost de salcam), cat de acru e iaurtul, etc. In concluzie va recomand sa adaugati mierea dupa gust. 

Punem si zeama de lamaie, omogenizam compozitia si dam la congelator . 







Daca aveti aparat de inghetata puneti compozitia in aparat si inghetata va fi cremoasa, fara ace de gheata.
Daca nu aveti ( ca mine :d) scoateti cam la 40 minute vasul din congelator si mixati ca sa impiedecati astfel formarea acelor de gheata.






Dup cateva ore de stat la congelator puneti inghetata in cupe si serviti. O inghetata racoroasa, cremoasa, dulce-acrisoara, plina de fructe !
Pueteti adauga sos de capsuni, frisca, capsuni, vafe , etc 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate