Ingrediente (pentru 24 bucati)
pentru blat:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
4 linguri cacao
1 praf copt
pentru crema:
2 pachete unt sau margarina
200 gr zahar pudra
3 linguri cacao
2 pliculete capucino clasic sau cu rom
pentru sirop:
1 cana apa
5 linguri zahar
1 esenta rom
pentru glazura:
1 ciocolata amaruie
3 linguri unt sau margarina
3 linguri unt sau margarina
Se bat ouale cu zaharul .
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Se coace in tava unsa cu margarina (dimensiuni tava 25*35) .
Se taie blatul in doua parti, apoi fiecare din cele doua parti se desface in doua ca la tort. Eu am ales sa il tai mai intai in doua ca sa poata fi manevrat mai usor.
Se freaca margarina cu zaharul pudra pana devine ca o spuma si se adauga pliculetele de capucino si cacao si se amesteca bine.
Se face siropul astfe: intr-o craticioara se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar pana devine maroniu apoi se adauga apa si esenta de rom si se lasa pe foc pana se dizolva caramelul. Se lasa sa se raceasca.
Se aseaza blatul de jos pe un platou, se insiropeaza, se intinde apoi crema, se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se insiropeaza si aceasta si se da la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca crema si sa absoarba blatul cum trebuie siropul.
Se scot apoi si se portioneaza, distantandu-se foarte putin una de cealalta.
Se face glazura astfel: Se rupe ciocolata intr-o cratita, se adauga si margarina (sau puteti folosi smantana dulce, glazura iese mult mai lucioasa) si se topeste pe foc la bain marie.
Se toarna glazura deasupra prajiturii si se da iarasi la rece aproximativ o ora
O prajitura delicioasa, usor de facut, care trebuie neaparat incercata. Nu e reteta originala de amandine insa veti cuvantul meu ca e la fel de buna ca cea de la cofetarie. Mie mi-a placut chiar mai mult fiindca nu e chiar asa dulce ca acelea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu