Ingrediente:
Pentru baza tartei (crusta) :
200 gr. de faina
100 gr. de unt
1 ou
1 praf de sare
1 lingura de otet
2 linguri de zahar (optional)
Pentru crema de vanilie :
500 ml de lapte
100 gr. de zahar
6 galbenusuri
4 linguri de faina
4 linguri de amidon
1 pastaie de vanilie sau esenta (Pentru ornat noi am folosit capsune, dar imaginatia sa va fie prieten in aceasta etapa, pentru ca nu exista limite)
Preparare:
Etapa 1 - Tarta cu crema de vanilie si capsune
Aluatul de tarta
amestecam faina cu untul, oul, sarea, 1 lingura de otet si obtinem un aluat tare, pe care il punem in folie la frigider pentru 2 ore.
eu am optat pentru varianta de aluat fara zahar, asa ca nu am pus cele doua linguri de zahar:)
Etapa 2 - Tarta cu crema de vanilie si capsune
Dupa doua ore, pudram cu faina masa de lucru si intindem usor aluatul cu sucitorul pentru a-l putea modela in forma de tarta.
Asezam aluatul in tarta si imbracam si marginile formei cu coca.
Intepam cu furculita aluatul de pe fundul tavii si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade (mediu la gaz) pentru 15 minute.
Dupa ce s-a copt, lasam tarta sa se raceasca si apoi o scoatem din tava.
Intre timp pregatim crema de vanilie.
Etapa 3 - Tarta cu crema de vanilie si capsune
Crema de vanilie :
Pe aragaz, la foc mic, intr-un vas amestecam laptele cu semintele din pastaia de vanilie, zaharul, galbenusurile, faina si amidonul pana se ingroasa.
Daca nu avem pastaie de vanilie adaugam esenta de vanilie in crema, la sfarsit, dupa ce s-a racit putin.
Crema noastra este gata atunci cand se desprinde cu usurinta de pe vas.
Lasam crema sa se raceasca, apoi umplem tarta cu aceasta.
Etapa 4 - Tarta cu crema de vanilie si capsune
Este momentul cel mai placut al acestei retete, cand decoram tarta cu fructe proaspete dupa imaginatia voastra !
Eu am decorat-o cu capsuni
Etapa 5 - Tarta cu crema de vanilie si capsune
Nu-i asa ca arata bine?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu