Ingrediente
-
500g piscoturi
100ml lichior de cafea
Crema:
6 galbenusuri
200g zahar praf
2 linguri cuburi confiate din coaja de portocale si de lamaie
250g ciocolata de menaj
100ml cafea concentrata
400ml smantana
50ml apa foarte rece
Pentru ornat:
300ml frisca proaspat batuta
1 lingura boabe de cafea fierte in sirop de zahar sau miere Mod de preparare
Prepararea cremei pentru diplomat:Topim in cafea la foc mic ciocolata rupta in bucati. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie albicioasa in care turnam treptat compozitia de ciocolata dupa ce s-a racit putin si smantana batuta cu apa foarte rece. Adaugam cubuletele din coaja de portocale si lamaie si punem amestecul la frigider pentru cel putin 80 min.Amestecam intr-un castron lichiorul cu un pahar de apa rece. Prin el trecem rapid fiecare piscot petru a-l inmuia putin. Cu jumatate din piscoturile inmuiate tapetam fundul si peretii unei forme rotunde de tort cu peretii detasabili, in care ati pus folie de plastic. Turnam un strat de crema, nivelam si deasupra asezam un strat de piscoturi. Peste punem un alt strat de crema si la final un alt strat de piscoturi. Punem o greutate peste ultimul strat si tinem tortul la congelator 2-3 ore. Dupa acest timp rasturnam tortul diplomat pe un platou si ii indreptam marginile cu un cutit.Mod de servire
Tortul diplomat cu cafea se orneaza cu frisca poaspata si boabele de cafea.- Pofta buna dragi bucatarasi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu