duminică, 23 martie 2014

Diplomat cu kiwi si capsuni

Ingrediente                                                                                     

  • 500 gr. smatana pt frisca, 300 gr zahar, 5 oua, 200 ml.  lapte, 50 gr. gelatina, 2 kiwi, 500 gr. capsuni obtional 1

    cutie de compot de ananas (pentru pus in toata compozitia tortului), 50 gr ciocolata, 2-3 linguri de frisca pt ornat, 1 pachet mic de piscoturi.
  • Mod de preparare

    Pentru diplomat cu kiwi si capsuni trase in ciocolata laptele cu galbenusurile si 200 gr. zahar se pune la fiert la foc mic si se tine pe foc pana se ingroasa putin mestecandu-se continuu apoi se da la racit. Smantana pentru frisca se bate la mixer cu 50 gr. zahar pana devine frisca, separat se bat albusele spuna tare cu 50 gr. zahar. Gelatina se inmoaie cu siropul de la compotul de ananas (daca se foloseste si compotul de anans) sau cu 200 ml. apa.
    Asamblare: in crema de lapte calduta se adauga gelatina inmuita sau incalzita pe bain marin(atentie sa nu fiarba) dupa care se adaufa frisca si albusele spuma tare.Se incorporeaza totul amestecand usor iar la sfarsit se adauga fructele dupa preferinta ( ananas, capsuni, kiwi taiate cuburele).
    In tava dinainte pregatita cu folie alimentara, se aseaza pe margine piscoturile apoi se toarna toata compozitia de tort avand grija sa punem fructele pe toata suprafata formei. Dupa care se da la rece cateva ore sau de preferat de seara pana dimineata. Dupa ce s-a inchegat bine tortul se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu kiwi si capsuni trase in ciocolata dupa preferinta.
  • Mod de servire

    Diplomatul cu kiwi si capsuni trase in ciocolata se serveste rece.         Pofta buna dragi bucatarasii !!! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate