Ingrediente: (pentru 50 buc)
pentru foi:
3 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1 pliculet amoniac
faina cat cuprinde
pentru crema:
1 l lapte
4 linguri amidon
4 linguri cacao
1 esenta rom
6 linguri zahar
pentru glazura:
1 ciocolata neagra
1/2 ciocolata alba
4-5 linguri smantana dulce
Mod de preparare:
Se bat bine ouale cu zaharul.
Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei
Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi subtiri .Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute
Foile vor fi tari si casante.
Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul ,zaharul(eu am pus zahar vanilat) ,romul si cacao.
Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase .Cand incepe sa se ingroase crema este gata.
Se toarna crema fierbinte intre foi ,se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi.
Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce
Apoi am pus si ciocolata alba, dar fiindca am scapat cam multa smantana a iesit prea moale si nu mi-a iesit modelul care l-am vrut
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu