Ingrediente: (pentru 24 buc)
pentru blat:
4 albusuri
200 gr zahar pudra
250 gr cocos
pentru crema cu ness:
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
1 lingura cacao
1 lingura ness
pentru crema de vanilie:
500 ml frisca lichida
1 plic Creme Ole
pentru decor:
50 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Batem albusurile spuma tare.
Adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. In reteta originala erau trecute 300 gr de zahar eu am pus doar 200 si cred ca 150 ar fi fost si mai bine, depinde de preferintele fiecaruia, mie nu imi plac dulciurile foarte dulci.
Adaugam cocosul si incorporam cu ajutorul unei spatule.
Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem bezeaua uniform pe toata suprafata. (dimensiuni tava 25*35)
Dam la cuptor pana se rumeneste putin pe margini. Nu lasati mai mult fiindca bezeaua va deveni casanta.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu frisca lichida, cacao si nessul. Intindem in strat subtire pe toata suprafata prajiturii. Dam la frigider pana se intareste.
Punem intr-un bol continutul plicului de crema si adaugam frisca lichida. Mixam pana obtinem o crema ferma.
Eu am folosit frisca Hulala, dar in functie de tipul de frisca folosit este posibil sa fie crema mult prea tare din cate am inteles. In acest caz adaugati lapte si mixati putin cate putin pana ajungeti la consistenta dorita.
Creme Ole poate fi inlocuita cu produse similare cu preparare la rece
Intindem crema pe toata suprafata prajiturii si nivelam cu o spatula.
Radem deasupra ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu