sâmbătă, 5 aprilie 2014

Inghetata caramel



Ingrediente:

5 galbenusuri
400 gr zahar
300 ml lapte
500 ml frisca lichida

Mod de preparare

Batem galbenusurile cu 250 gr de zahar si adaugam treptat 200 ml de lapte. Mixam pana ce compozitia devine omogena si zaharul este topit in totalitate. 
150 gr zahar le caramelizam apoi stingem cu 100 ml lapte. Lasam pe foc 3-4 minute pana se ingroasa compozitia. Atentie sa nu ardeti zaharul fiindca va deveni amar. Mare atentie si laperioada de fierbere, nu trebuie sa se ingroase prea tare, sa fie doar ca un sirop mai gros.
Compozitia de galbenusuri o punem intr-un vas la foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Aveti grija nu lasati mai mult decat trebuie fiindca se poate taia compozitia. adaugam si compozitia de caramel peste cea de oua si lasam deoparte sa se racoreasca.
Batem frisca pana incepe sa se intareasca.
Adaugam compozitia de caramel peste frisca si omogenizam.



 Dam la congelator peste noapte.

 Scoatem caserola din congelator cu cateva minute inainte de servire. Umplem cornetele cu inghetata si decoram cu caramel.


Pofta bunaaa!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Translate